L’Ajuntament incrementa 100.000€ el pressupost per la línia d’ajudes per la reactivació econòmica

Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei 

La línia de subvencions per la reactivació econòmica s’ha incrementat en 100.000€, sumant així un total de 300.000€, per tal d’ajudar al màxim a comerços, autònoms, associacions o societats mercantils locals de la vila afectades per la pandèmia. L’objectiu del consistori i de l’equip de govern és reactivar l’economia local de la vila i evitar la pèrdua de llocs de treball.

Des que es va aprovar la línia de subvencions per la reactivació econòmica, un total de  248 persones afectades econòmicament per la COVID-19 han sol·licitat ser beneficiàries d’aquesta ajuda. D’aquestes, 241 han complert amb els requisits establerts en la convocatòria.

Del total de sol·licituds, 164 han estat sol·licitades per empresaris individuals, és a dir, autònoms. D’altra banda, 82 han estat sol·licitades per part de societats mercantils, així com, 2 centres especials de treball. 

Clarament, un dels sectors més afectats a Molins de Rei ha estat i és el de la restauració. 54 establiments de la restauració han demanat aquesta línia d’ajudes; més concretament, 28 bars, 22 restaurants, 1 bar/cafeteria i 3 cafeteries.

Del sector del comerç l’Ajuntament ha rebut un total de 54 sol·licituds. Li segueix el sector de serveis amb 41; el sector de l’estètica amb 36; el sector esportiu i el docent amb 12 sol·licituds respectivament; el sector de professionals i de transport amb 10, també, respectivament; 8 del sector de la instal·lació; 5 del sector de la reparació; 4 del taxi;  i finalment 2 sol·licituds del sector cultural.

Finalment, l’import total de la partida ascendeix a 300.000€, 100.000€ més del que inicialment estava previst. D’aquesta manera, “ningú es quedarà sense la seva ajuda i sense la quantia que necessita per poder sostenir la situació d’emergència social i econòmica en la qual es troben moltes persones” ha explicat l’alcalde de la vila, Xavi Paz. També ha afirmat que “80% de les sol·licituds superen els 1.000€ d’ajuda” i que  “la intenció d’aquest govern és que cap empresari local vegi perillar el seu negoci”. 

Per la seva banda, el regidor d’empresa, Jordi Pradell ha explicat que “donar suport econòmic al nostre teixit empresarial i comercial és donar-li temps per respirar en aquesta situació de crisi en la qual estan, desafortunadament, immersos. Cada ajuda compta i nosaltres, com a institució pública, hem d’estar al costat dels que donen vida a la nostra vila”.