L’alcalde, Xavi Paz, respon a les crítiques de l’oposició per l’endarreriment del ple

Comunicat de l’alcalde, Xavi Paz

Des del començament d’aquesta dura i tràgica pandèmia de la COVID-19, he volgut fer partícips de la presa de decisions a tots els grups polítics, i els seus portaveus, que conformen el consistori de l’Ajuntament de Molins de Rei. És a dir, he volgut que els representants escollits pels ciutadans i ciutadanes de Molins de Rei estiguessin informats del dia a dia de la vila.

La mà estesa que he tingut des del començament d’aquest mandat sempre ha anat acompanyada de fets perquè crec en la bona política. Així ho entenc i ho he entès sempre. He volgut crear un clima de confiança i d’entesa amb els grups polítics i que la comunicació fos continua i directa, i més amb la situació de crisis sanitària, econòmica i social que estem immersos. Des del primer dia es va crear un grup de WhatsApp, per comunicació informal, i des de la declaració de l’estat d’alarma hem passat d’una reunió mensual amb tots els portaveus, a realitzar-ne dues de setmanals de manera telemàtica.

Reconec l’error en la data de convocatòria del ple. Alhora, també, l’error de creure que tots els representants polítics treballaven amb voluntat constructiva, de concòrdia i d’entesa. Jo confiava de bona voluntat, i s’ha demostrat que no. La meva voluntat sempre ha estat, és i serà treballar per Molins de Rei i el benestar de tots els molinencs i molinenques. I creia que era la de tots i totes.

La convocatòria es va endarrerir per la voluntat expressada divendres passat per tots i totes, que jo creia que era compartida, d’assolir un pronunciament d’unanimitat de tots els regidors i regidores al no tancament de la Nissan, i així donar suport als milers de famílies de la comarca, que es veuran afectades i personalment, comprenc i empatitzo amb les seves pors davant del tancament de l’empresa. Volia, i vull, situar-me al costat dels ciutadans i ciutadanes i en la seva justa reivindicació de drets. És el moment d’estar units per salvar llocs de treball i teixit industrial del Baix Llobregat.

Sincerament avui em sorprèn molt que ara l’oposició critiqui la falta de previsió i organització de l’alcalde, quan, tot i haver acordat, el divendres que des de la CUP, Molins Camina i Molins en Comú enviarien a tots els grups el document amb els canvis a incloure, això no es va produir fins dimarts i a requeriment meu, quan tots ells saben que el ple es convoca, sempre, dilluns.

Ara, no és el moment de disputes polítiques, sinó de tot el contrari, cal donar una resposta institucional unida. No és el moment de dividir sinó d’unir. Demano, i espero, responsabilitat i altura de mires a l’oposició de la nostra vila. Ens hi juguem molt. Jo, personalment, continuaré creient i treballant per la bona política, l’entesa i per Molins de Rei.

 

Notícies relacionades:

Els grups de l’oposició denuncien l’ajornament del Ple

Convocatòria Ple ordinari pel dijous 4/6/2020